Ofte stilte spørsmål

Når legges kinoprogrammet ut?

 • Vi oppdaterer vanligvis det ordinære programmet mandag og fredag. Mandag legges kommende helg ut, mens programmet for påfølgende uke legges ut fredager. Spesialvisninger, premierer, førpremierer og lignende kan bli lagt ut for salg lenger i forkant. Vi jobber slik for å kunne tilby et kinoprogram som treffer best mulig ut fra hver enkelt films potensiale og besøkstall. Oversikt over kommende filmer kan du finne her på nettsidene.

Jeg finner ikke kinoprogrammet for neste helg, har dere stengt?

 • Vi har åpent alle dager utenom Julaften, Nyttårsaften og 17. mai. Se ellers svar på når kinoprogrammet legges ut, vi har åpent men programmet er ikke bestemt ennå.

Aksepterer dere ledsagerbevis?

 • Ja, vi aksepterer ledsagerbevis på alle våre ordinære forestillinger.

Hvordan får vi kjøpt ledsagerbilletter?

 • Det finnes dessverre ikke noen nettløsning for uthenting av ledsagerbilletter. Ta kontakt med oss på telefon 480 24 544 så hjelper vi deg med å reservere de rette setene ut fra dine behov. Telefonen er betjent i vår åpningstid.

Hvorfor er det 18 års grense i Luksussalen?

 • Luksussalen har en profil tilpasset et voksent publikum hvor det er mulig å handle alkoholsvake (lettøl) fra «nettbutikken» vår både før og under forestillinga, derfor har salen 18 års grense. Det er tillatt å for mindreårige i følge med foreldre/foresatte, filmens aldersgrense og ledsagerregel er da gjeldende.

Er det alkoholservering i Luksussalen?

 • Vi har ikke fast skjenkebevilgning i Luksussalen, men det er alltid alkoholsvake produkter (lettøl) tilgjengelig i vår nettbaserte butikk. Spesialvisninger og arrangementer i salen kan ha skjenkebevilgning, disse er tydelig merket.

Hvor går skillet mellom barn/voksenpris på billetter?

 • Barn fra 0 til 14 år, voksen fra 15 år og oppover.

Barnet mitt er så lite og sitter på fanget, må jeg kjøpe billett til hen også?

 • Ja, grunnet maksbegrensinger for antall gjester og for alles sikkerhet så må alle som skal inn i kinosalene ha billetter. Dette er uavhengig av om de skal sitte i setet eller ikke. (Det er unntak for babykino som har andre sikkerhetskrav.)

Har dere honnørbilletter?

 • Ja. Vi har ikke en egen billettkategori for honnør, men du er velkommen til å kjøpe billetter til barnepris hvis du har honnørkort.

Jeg vil på en film med 15-års grense men er bare 14, kan jeg slippe inn hvis mor eller far sier det er greit?

 • Nei, ledsagerregel for aldersgrenser tilsier at forelde/foresatte kan ta med barn inntil 3 år under aldersgrensen på filmen (gjelder ikke 18-års filmer), det holder ikke at de sier det er greit, de må bli med på filmen.

Hvordan blir aldersgrense kontrollert?

 • Dersom vi er i tvil om alder vil vi kreve legitimasjon i billettkontrollen. Pass er ofte eneste alternativ så ta med passet eller bilde av passet for sikkerhets skyld.

Er det teleslynge i kinosalene?

 • Ja, vi har teleslynge i alle våre saler og benytter Roger™-teknologi. Hvis du har en eldre type høreapparat som trenger T-slynge kan du låne mottaker av oss.

Hjelp!, jeg har kjøpt billett til feil forestilling, hva gjør jeg?

 • Kontakt oss pr. tlf. 480 24 544 så hjelper vi deg med å flytte billettene til riktig forestilling. Telefonen er betjent i vår åpningstid.

Hjelp!, jeg har kjøpt billetter på nett men har ikke fått dem på epost, hva gjør jeg?

 • Det kan en sjelden gang være problemer med utsendelse av epost, men kjøpet kan ha gått gjennom likevel. Kontakt oss pr. tlf. 480 24 544 så kan vi sjekke om vi finner billettene og sende dem ut på ny. Telefonen er betjent i vår åpningstid.

Jeg har blitt syk og kan ikke bruke billettene mine, kan jeg få pengene igjen?

 • Vi kan refundere billetter til gavekort. Refusjon må gjøres i god tid før forestillinga starter. Kontakt oss pr. tlf. 480 24 544 så får du hjelp. Hvis forestillinga er lenger fram i tid kan du sende en epost til post@brynekino.no, men vi får ikke lest eposter i helger og på kveldstid, så dersom det haster må du kontakte oss pr. tlf.

Hvorfor er det så høy lyd på kino?

 • Alle bildene og all lyd på en film er nøye planlagt for å gi kinogjengeren den tilsiktede opplevelsen. På lydsiden finnes det blant annet en felles referanse for lydnivå slik at filmskaperne på forhånd kan vite hvilket lydnivå de ulike scenene vil ha i kinosalen. Vår oppgave er å gjengi lyd og bilde nøytralt slik filmskaperne har skapt sitt verk. Alle våre kinosaler er nøye kalibrert for å holde høyeste tekniske og korrekte standard. Selv om lyden på enkelte filmer i perioder kan oppleves veldig høy vil det aldri være skadelige nivåer på noen av våre visninger.

Jeg skal se en 3D film, må jeg kjøpe 3D briller?

 • Nei, du trenger ikke det. Vi låner ut briller til våre 3D visninger, briller deles ut ved billettkontrollen i kinokiosken. Vi bruker et Laser 3D system, samme som IMAX salen i Oslo. Systemet gir perfekt separasjon mellom bildene hvert øye skal se og har rikelig med lys slik at visningene hos oss holder den høyeste tekniske kvaliteten. Det er ikke mulig å kjøpe briller til dette systemet.